Hoe mijn dumplings te koken.
https://www.facebook.com/varenyknl.varenyknl/videos/127361312723137
Traditioneel worden Oekraïense varenyky op twee manieren bereid: koken en stomen. Ze kunnen ook worden gekookt in een magnetron.
Hoe dumplings in water te koken.
- Neem een brede pan en vul deze voor 3\4 met water. Er moet voldoende water zijn om de dumplings er vrij in te laten drijven.
- Breng het water aan de kook en voeg een beetje zout toe, ook als je zoete dumplings maakt.
- Doe de dumplings in het water en meng ze onmiddellijk zorgvuldig zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.
- Wacht tot het water opnieuw kookt, zet het vuur lager.
- Na een paar minuten zullen de dumplings naar de oppervlakte drijven.
- Kook de dumplings 1-2 minuten. Het deeg is erg mals, het belangrijkste is dat het niet uit elkaar valt zodat de vulling in het deeg blijft!
- Haal de dumplings voorzichtig met een schuimspaan uit het water en doe ze in een grote kom.
- Voeg de saus (boter) toe of besprenkel met suiker (afhankelijk van de vulling) zodat de dumplings niet aan elkaar plakken.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties