Hoe mijn dumplings te koken.

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 18:57

Hoe mijn dumplings te koken.

https://www.facebook.com/varenyknl.varenyknl/videos/127361312723137

Traditioneel worden Oekraïense varenyky op twee manieren bereid: koken en stomen. Ze kunnen ook worden gekookt in een magnetron.

Hoe dumplings in water te koken.

  1. Neem een brede pan en vul deze voor 3\4 met water. Er moet voldoende water zijn om de dumplings er vrij in te laten drijven.
  2. Breng het water aan de kook en voeg een beetje zout toe, ook als je zoete dumplings maakt.
  3. Doe de dumplings in het water en meng ze onmiddellijk zorgvuldig zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.
  4. Wacht tot het water opnieuw kookt, zet het vuur lager.
  5. Na een paar minuten zullen de dumplings naar de oppervlakte drijven.
  6. Kook de dumplings 1-2 minuten. Het deeg is erg mals, het belangrijkste is dat het niet uit elkaar valt zodat de vulling in het deeg blijft!
  7. Haal de dumplings voorzichtig met een schuimspaan uit het water en doe ze in een grote kom.
  8. Voeg de saus (boter) toe of besprenkel met suiker (afhankelijk van de vulling) zodat de dumplings niet aan elkaar plakken.

Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb